Helytálltak a doktoranduszaink a Tokiói PHD Symposiumon

Elsődleges fülek

2016. augusztus 29. és 31. között a The University of Tokyo adott otthont az International PhD Symposium in Civil Engineering 2016 rendezvényeinek.

Dr. Balázs L. György beszámolója

A Symposiumra 68 egyetem képviseletében érkeztek doktoranduszok és oktatók-kutatók 4 kontinensről, a résztvevők száma 186 volt. Az ipar képviseletében is részt vett néhány kolléga Japánból. A BME Építőmérnöki Kart 6 doktorandusz képviselte sikeresen: Abdelkader El-Mir, Czoboly Olivér, Gyurkó Zoltán, Hlavicka Viktor, Solyom Sándor előadással és cikkel valamint Mlinárik Lilla cikkel. Helytállásukat ezúton is köszönöm.

Az International PhD Symposium in Civil Engineering elsődleges célja, hogy nemzetközi keretek között lehetőséget biztosítson doktoranduszoknak kutatási témájukban elért eredményeik bemutatására és annak megvitatására. A Symposium programjában kötelező discussion time szerepel közel olyan hosszúságban mint az előadások maguk (legalább 10 perc). A PhD Symposiumon csak doktoranduszok tarthatnak előadást, akik már elkezdték kutatásaikat, de értekezésüket még nem adták be (az Asbtract benyújtásának időpontjában). A PhD Symposium olyan tudományos-szakmai légkört biztosít, ami a doktoranduszok számára kiváló lehetőséget jelent személyes kapcsolataik nemzetközi bővítésére kutatási területükön.

A Symposium Proceedings-je és a Keynote előadások letöltehetők.

Az elmúlt 11 alkalommal a következő országok rendezték meg a Symposiumot: 1996 Budapest University of Technology (BME), 1998 Budapest University of Technology (BME), 2000 University of Applied Sciences, Vienna, Technical University of Münich and University of Federal Armed Forces Münich, 2004 Research School Structural Engineering and Delft University of Technology, 2006 ETH Zürich, 2008 Universität Stuttgart, 2010 Technical University of Denmark, Lyngby, 2012 Karlsruhe Institute of Technology (KIT), 2014 Université Laval, Quebec City, 2016 The Tokyo University.

A Nemzetközi PhD Symposium szimbolumát mindig a szervező egyetem tarthatja magánál 2 évre, a szervezés időszakára. A 2018-as Nemzetközi PhD Symposium szervezési jogát a Prágai Műszaki Egyetem kapta meg. Bízom benne, hogy Prágában is kellő számban képviselni fogják doktoranduszaink a BME-t.

 

The University of Tokyo

 

11th International PhD Symposium in Civil Engineering

 

Doktoranduszok a Tokiói Egyetemen a BME Építőmérnöki Karáról

 

A PhD Symposium szimbóluma

 

A PhD Symposium szimbólumának hátlapja, az eddigi Symposiumok felsorolásával

 

A PhD Symposium szimbólumát Koichi Maekawa és Dr. Akio Kasuga (The University of Tokyo)
átadja Prof. Petr Hajeknek (Technical University of Prague)