Pályázati felhívás

Elsődleges fülek

Egyetemi tanárt keres a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Kara, a Kar Tartószerkezetek Mechanikája Tanszék tárgyainak oktatására angol és magyar nyelven.

A pályázat részletei:

A kinevezendő egyetemi tanár feladatai:
  • A kinevezendő egyetemi tanár legyen képes a Tartószerkezetek Mechanikája Tanszék tárgyainak oktatására magyar és angol nyelven.
  • A kinevezendő egyetemi tanár feladata az oktatott tárgyak tananyagainak folyamatos fejlesztése, oktatási anyagok kidolgozásában való aktív közreműködés, különösen a közeljövőben várhatóan megújuló építőmérnöki MSc és PhD képzés új tanszéki tárgyainak kialakításában és kidolgozásában való aktív közreműködés.
  • A kinevezendő személlyel szemben elvárás az aktív, építőmérnöki területen folytatott kutató munka, rendszeres publikációs tevékenység hazai és nemzetközi konferenciákon és folyóiratokban. A kinevezendő egyetemi tanár feladata a tanszék kutatómunkájában való közreműködés, doktorandusz(ok) témavezetése, a hazai és nemzetközi szakmai-tudományos fórumokon való aktív részvétel. A kinevezésnél előny, ha a jelöltnek vannak fokozatot szerzett doktoranduszai.
  • A kinevezendő egyetemi tanár rendelkezzen pályázati tapasztalatokkal, és kutatási és/vagy szakmai projektek irányításában szerzett tapasztalatokkal. A kinevezendő személlyel szemben elvárás kutatási és szakmai pályázatok kidolgozása, pályázatok benyújtása, elnyert pályázatok és projektek koordinálása.
  • A kinevezendő személy rendelkezzen hazai és nemzetközi kapcsolatokkal. A kinevezésnél előnyt jelent a hazai és nemzetközi tudományos és szakmai szervezetekben való aktív részvétel.
  • A kinevezendő személy rendelkezzen folyóirat szerkesztőségi munkatapasztalattal. Előny, ha nemzetközi tudományos folyóiratnál szerkesztő-bizottsági tag.
  • A kinevezésnél előnyt jelent a szerkezet-építőmérnöki tervezői-szakértői gyakorlat.
 
A kinevezés feltételei, a pályázóval szemben támasztott követelmények:
(1) Egyetemi tanári munkakörbe az nevezhető ki, aki
a) MA/MSc vagy azzal egyenértékű végzettséggel, doktori fokozattal, MTA doktora címmel vagy azzal egyenértékű tudományos teljesítménnyel, valamint habilitációval rendelkezik,
b) az adott tudomány- vagy művészeti terület olyan nemzetközileg elismert képviselője, aki kiemelkedő tudományos kutatói, illetve művészi munkásságot fejt ki,
c) oktató és tudományos, illetve szakmai tevékenységével, továbbá az oktatásban, kutatásban, kutatásszervezésben szerzett tapasztalatai alapján alkalmas a hallgatók, a doktori képzésben részt vevők tanulmányi és tudományos munkájának vezetésére,
d) iskolateremtő oktatási, tudományos és szakmai munkássággal, oktatási és tudományszervezői tapasztalattal és irányítási készséggel bír,
e) idegen nyelven is képes előadás, szeminárium tartására,
f) megfelelő publikációs tevékenységet végez, idegen nyelven is,
g) rendszeres szakmai közéleti tevékenységet folytat,
h) széleskörű hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerrel, valamint szakmai közéleti elismertséggel rendelkezik.
(2) Az egyetemi tanári munkakörben történő alkalmazás további feltétele, hogy az érintettet a köztársasági elnök az egyetemi tanári munkakör betöltéséhez szükséges munkaköri címről hozott döntésével kinevezze, vagy az érintett ilyen kinevezéssel, ill. munkaköri címmel már rendelkezzen.
(3) Az egyetemi tanár jogosult a professzori cím használatára. A kinevezésre és javadalmazásra a jogszabályok közül a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény, a Nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, (a továbbiakban: Nftv.) valamint az Egyetem Szervezeti és Működési Rendje, továbbá Humánpolitikai Szabályzata vonatkozó rendelkezései, illetve az Egyetem mindenkori belső szabályozásai az irányadóak. Az egyetemi tanári munkakörbe történő kinevezés során határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony létesül, illetve - az Egyetem közalkalmazottja esetében – a korábbi kinevezés módosul.
 
A pályázó pályázatában hitelt érdemlően mutassa be, hogy teljesíti a kinevezéshez előírt feltételeket.
Az egyetemi tanári pályázatokkal kapcsolatos részletes tudnivalók a MAB honlapján – www.mab.hu – az „Útmutató a pályázat összeállításához – formai előírások” cím alatt elérhetők.
 
A pályázathoz az alábbi dokumentumokat is mellékelni kell:
  • az egyetemi szintű végzettséget, szakképzettséget, tudományos fokozatot, idegennyelvtudást tanúsító okiratok, továbbá jogszabályban vagy a pályázatban előírt további követelmények igazolására vonatkozó okiratok közjegyző által hitelesített másolatát,
  • érvényes, három hónapnál nem régebbi hatósági erkölcsi bizonyítványt,
  • nyilatkozatot a pályázó hozzájárulásáról, hogy pályázati anyagát, személyes adatait a vonatkozó jogszabályok és az Egyetem szabályzatai szerint erre jogosult testületek megismerhetik, ill. hogy a pályázati anyagában foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggésben szükséges kezeléséhez hozzájárul,
  • a pályázó nyilatkozatát arról, hogy a szűkített példány megegyezik az elektronikus változattal.
 
A pályázatnak tartalmaznia kell továbbá a pályázó
  • munkahelyének megnevezését, beosztását,
  • tudományos fokozatát, kitüntetését, idegennyelv-tudását,
  • szakmai, illetőleg oktatói, tudományos vagy művészeti munkáját és annak eredményeit,
  • jelentősebb tanulmányútjait,
  • oktató-nevelő és tudományos munkájára vonatkozó jövőbeni terveit.
 
A kinevezésre, illetve kinevezés-módosításra – az Egyetem Humánpolitikai Szabályzatában foglalt eljárás alapján 2017. szeptember 1. napi hatállyal kerül sor.
A pályázat közzétételének dátuma: 2016. október 25.
A pályázat benyújtásának határideje: 2016. november 25.
A pályázat elbírálási határideje: 2017. július 31.
 
A pályázatokat a konya.eva@epito.bme.hu e-mail címre, továbbá az alábbi címre kell benyújtani magyar és angol nyelven – a MAB tartalmi és formai követelményei szerint – 2 eredeti, teljes (közjegyző által hitelesített okirat másolat) + 1 „szűkített” példányban (a MAB előírásai szerint), továbbá 3 teljes másolati példányban és a „szűkített” anyagot CD-n vagy DVD-n és a teljes anyagot is CD-n vagy DVD-n.
 
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Építőmérnöki Kar Dékáni Hivatala:
Budapest, XI. ker. Műegyetem rkp.3. K épület I. emelet 28., ahol az Egyetem belső szabályzatai és egyéb szabályozásai megtekinthetők.
 
A pályázattal kapcsolatos információadásra feljogosított személy neve, telefonszáma:
Dr. Dunai László dékán, 463-3533.
 
A pályázat további részletei és a benyújtás technikai feltételei itt elérhetők.