Megújultunk!

Elsődleges fülek

Új, egységes dizájnnal, átlátható és felhasználóbarát elrendezéssel vár minden hallgatót, leendő hallgatót és érdeklődőt az Építőkar weboldala.

A megújult külső nemcsak a Kar oldalát érinti, de az összes Tanszékünk oldala is egységes lett. Emellett közvetlenül a főoldalról is elérhetőek a szervezeti egységek, a tanszékek és a Dékáni Hivatal mellett most már a gödi Németh Endre Mérőtelep oldala is.

A weboldal megújulásának legfőbb okát Dr. Joó Attila, gazdasági dékánhelyettes, a fejlesztés egyik megálmodója és segítője mondja el:

„Sajnos nem jelentkezik hozzánk annyi hallgató, mint szeretnénk, ezért minden felületen igyekszünk vonzóvá tenni az Építőkart, az építőmérnöki szakmát. Azt gondolom, egy modern, felhasználóbarát és ráadásul folyamatos és érdekes tartalmakkal jelentkező egyetemi weboldal 2017-ben legalább olyan fontos része egy egyetem kommunikációjának, mint az, hogy szakmai kérdésekben mit és hogyan nyilatkozunk. Az új fejlesztés igyekezett figyelembe venni minden igényt: a hallgatóink könnyen meg tudják találni a tanulmányaikhoz szükséges információkat, az oktatóinkat segítjük abban, hogy a lehető legtöbb tananyagot hozzáférhetővé tegyék online, és rengeteg hasznos tájékoztató tartalom várja az érdeklődő középiskolásokat. Ezt a három felhasználói csoportot igyekeztünk praktikusan elkülöníteni, amellett, hogy az oldal nemcsak vizuálisan, de stílusban és minőségben is egységes.”

Annak ellenére nem telnek meg a Kar által biztosított hallgatói helyek, hogy az építőmérnöki szakma már évek óta biztos munkahelyet és jó megélhetést biztosít a frissen végzett szakembereknek, sőt, már az egyetemi évek alatt számtalan munkalehetőség válik elérhetővé a hallgatók számára. Az építőipar válsága, illetve a műszaki érdeklődési diákokat vonzó más, úgymond "sikerszakmák" nem tettek jól a képzés megítélésének, de a Kar folyamatosan küzd azzal, hogy sokan nincsene tisztában az építőmérnöki szakma mibenlétével:

„Más országokban nem okoz zavart az építészekkel hasonlatos elnevezés, az angol nyelvterületen ugyanis „civil engineer”-nek, régebbi fordítás szerint kultúrmérnöknek nevezik a szakmát. A néhány éve elindított angol nyelvű képzésünkön látjuk, hogy máshol nagyon vonzó ez a mérnöki irány, pont azért, mert rengeteg lehetőséget rejt magában. A környezetvédelemtől a kőzetek tanulmányozásán át a hidak és épületek tervezéséig, a földméréstől a városi közlekedés tervezéséig és kivitelezéséig rengeteg lehetőség közül válogathat egy építőmérnök. Ezt a sokszínűséget mutatjuk meg az oldalunk tartalmában, emellett pedig a szakmához szükséges szépérzék és játékosság a formai kivitelezésben jelenik meg. A Kari Instagram oldalon szép képekkel, a Facebook oldalunkon pedig izgalmas és néha vicces bejegyzésekkel igyekszünk megmutatni az építőmérnökség minden oldalát. Szerintem átmegy..." - mondja Joó Attila.

A magyar nyelvű weboldal mellett minden külföldiek számára hasznos információ, és ezen felül rengeteg érdekes cikk elérhető angol nyelven is. Aki pedig szeretne felhasználói szempontból javaslatokat tenni az oldal működésének javítására, keressen bennünket üzenetben vagy emailben.